Politica de retur

REGULI DE RETURNARE PRODUSE

În cazul în care nu sunteţi mulţumit de produsul achiziţionat, îl puteţi returna în termen de 14 zile calendaristice, în conformitate cu condiţiile de vânzare de pe factură. 

La alegerea dumneavoastră, vom înapoia contravaloarea produsului/produselor sau vom schimba produsul cu un altul ales de dumneavoastră (în cazul deteriorării provocate de transport).

Puteti returna produsele în ambalajul original sau împachetate în folie cu bule + cutie carton, fiecare piesă individual. Vă rugăm să țineti cont că în cazul ambalajului necorespunzător, produsele pot suferi deteriorări.

Costul transportului va fi suportat de client, returnarea produselor se va face prin orice serviciu de curierat. Conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță: consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G nr. 34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

În cazurile în care produsele returnate prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, ciobiri, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă care va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaţia unor abuzuri (returnări repetate).

Dacă doriți să faceți retur, vă rugăm să urmati procedura.

Vă rugăm să ne informați în scris (alina@axane.ro) sau telefonic, la +40744972924 despre retur. 

Clientul va ambala produsul/produsele în mod corespunzător sau în ambalajul original.

Imediat ce vom primi coletul, vom analiza produsul returnat și vă vom informa dacă produsul corespunde termenilor și condițiilor de retur.

Dacă produsul îndeplinește condițiile, vom returna suma plătită de client (mai putin costuri legate de transport) în maxim 14 zile, în contul specificat de client.

Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta prin email la contact@axane.ro, telefonic sau prin formularul de contact de pe site.